.

Ahad, 8 Mac 2009

PERMOHONAN KRUSUS PERGURUAN LEPASAN SPM AMBILAN JULAI 2009

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Kementerian Pelajaran Malaysia mempelawa calon-calon lepasan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) yang berminat dalam profesion perguruan untuk memohon Kursus Perguruan Lepasan SPM Ambilan Sesi Julai Tahun 2009.

Berdasarkan hebahan rasmi di laman kementerian, permohonan boleh dibuat di laman berikut:
  • Tarikh Permohonan Dalam Talian Dibuka: 8 Mac - 23 Mac, 2009.
Bagi calon lepasan SPM 2008, Penulis cadangkan baik kiranya anda mula buat permohonan setelah keputusan SPM keluar pada 12 Mac 20O9 nanti. Ini kerana tempoh permohonan adalah mencukupi di samping lebih mudah membuat pilihan bidang kursus yang dipohon untuk kursus ini kelak. Sebelum keputusan SPM keluar, sebaiknya cuba memahami dengan mendalam segala syarat permohonan dan bidang kursus yang ditawarkan terlebih dahulu. Biasanya iklan penuh akan keluar dalam surat khabar utama hari minggu.

Akhir sekali, pastikan pengisian maklumat dalam talian nanti dibuat dengan betul. Semoga berjaya. Semoga menjadi bakal pendidik yang baik untuk bangsa, agama dan negara.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Tiada ulasan: